I episode 2 snakker vi om mokkasinsokker, bestemorhæl og snurresokker. I tillegg deler vi våre mest befriende nyttårsløfter og forteller om Marthes hemmelige garnstash.

Lenker fra episode 2

Wold har vært på juleferie i Italia og strikket fort. Hun har strikket en topp-ned-topp som hun har blitt så fornøyd med at hun la opp til en ny så fort hun kom hjem igjen. Hun strikket også en burgunderdrøm av en Frøken Seiler-genser som ledet henne til å strikke en liten miniversjon, resultatet ble søtt, men modellen gjorde den til en opphøyd kreasjon av søthet (Objektivt sett selfvølgelig).

Burgess har strikka seg et deilig, varmende svingskjørt som hun gjerne bruker sine strikka alpakkabukser under når det er kaldt. Nøstebarn sine ribbestrikkede ullbukser er et godt alternativ til både store og små i kulda - du kan også strikke dem selv!

Wold har lest i Elizabeth Zimmermans nydelige, lille bok «Knitter's Almanac» at man kan strikke sine egne ullbukser.

Burgess har vært syk, stakkars. Masse feber. Og hun har klart å strikke et fint grønt sjal i døll-ekkel-fint grønt garn. Og hun holder fortsatt på med sin fine Fallowgenser. På t-banen til jobb strikker hun en lue i sterke farger, for det sier Soulemama at man skal gjøre om vinteren. 

Burgess er også så flink at hun stopper sokkene sine. Til det bruker hun en stoppesopp. Hun strikker helst bestemorsokkene sine, men har nå investert i en ny bok, Sock Anatomy for å utvide horisonten sin. Forfatteren, Clare Devine blogger som yarnandpointysticks.

Wold derimot, strikker helst snurresokker, og skal nå sette i gang en dannelsesreise i Elizabeth Zimmerman’s Mokkasinsokkeunivers for å lære noe helt utenom det vanlige.

Hvis man går lei av hull på sokker og tær kan man ganske enkelt utelate dem, og heller strikke yogasokker.

Bonus: For de avanserte strikkerne fant vi nyss en artikkel med tips til hvordan strikke flerfargesokker som ikke blir for trange på Knitting Daily, full av lure tips!

Burgess har en ny plan for all ulla si, hun vil strikke et Shetland Hap-sjal mens Wold har satt i gang et helt nytt prosjekt: Det store veveprosjektet! Det har kommet en Monica-vev inn i familien og håper på å avansere til den store vevstolen som mor har i kjelleren til farmor.


Comment