Strikkedebatten har rast i Morgenbladet og på nett. Er strikkebøkene med på å opprettholde et foreldet kvinneideal, eller er strikking en feministisk aktivitet i seg selv? Vi oppsumerer og analyserer, også snakker vi litt om restefest, nye venner og en pingvin i kimono. Og vi kårer vinnere i #ullpåtoppen-konkurransen.

Dessverre er det sånn at du må betale for å lese Morgenbladets artikler på nett, men vi lenker til dem uansett. Først og fremst Espen Søbyes bokanmeldelse. 
Og her er kritikken fra Elisabeth Lund-Andersen.
Du kan også høre podcastdiskusjonen mellom de to.
Også i Morgenbladet: Jenny Kellers kommentar: "En annen strikking er mulig".
I Dagbladet: Gunhild Dahlbergs kronikk: "Tourettes og en vrang. Neida."
Print ut og heng på veggen:  Kaja Marie Lereng Kvernbakkens dikt "En strikker".

Flere har også skrevet om dette! Blant andre Anna Bjørknes (Søbye mister tråden), Hilde Holsten (Det annet kjønns hobby) og Siv Østrem Peersen (Søbye på vransida). Les og bli engasjert - og del gjerne dine synspunkter med oss!

Marthe W strikker blant annet en Penguono av Stephen West sammen med en hel gjeng andre, og har like godt starta en strikkekafé på Starbucks på Oslo S. Hun har valgt sobre farger, se bare her og her, sammenlignet med mange penguonostrikkere.

Marthe B har slengt seg med på Pinneguri sin restefest2016. Målet er å strikke tom garnkista innen utgangen av året! Inspirasjonen er på topp! 

 

Comment